zelenina

07.07.2014 13:59
Hrášok je strukovina so sladkastou chuťou. Zelené guľôčky obsahujú veľa dôležitých látok. Je výborným zdrojom C vitamínu a vitamínov skupiny B – B1, B2, B6, niacínu a kyseliny listovej. Obsahuje tiež vitamín A, E, horčík, zinok a železo. 70 % čerstvého hrášku tvorí voda. Obsahuje...
25.06.2014 20:10
U nás sú zemiaky jednou z najobľúbenejších surovín. Májú pestré využitie. Až teraz prichádzajú vedci so zaujímavým zistením, ktoré už naše staré mamy odporúčali po mnohé desaťročia. Kedy a v akej forme nás teda zemiaky postavia na nohy ? Vedci zistili, že zemiak obsahuje...
18.08.2013 20:06
Tekvica nie je len dužina : listy ako afrodiziakum, semienka proti depresii. Tekvica sa odpradávna využívala nielen ako pokrm, ale aj na rôzne iné účely. Viete, že jej listy pôsobia ako afrodiziakum ? Jej jadierka majú diuretické účinky.  Tekvica  - vzácny dar prírody Dužina je bohatá na...
04.08.2013 19:20
Zeler je u nás známy a dostupný. V kuchyni ho však využívame menej akoby sme mohli. Dokáže totiž zázraky s našim zdravím. Zeler je známy najmä ako afrodiziakum. Už v minulosti bol považovaný za jednu z najsilnejších látok povzbudzujúce pohlavné pudy. Obsahuje však aj veľa látok, ktoré pozitívne...
30.07.2013 21:30
        Obyčajná cibuľa, ktorú nepovažujeme za nič mimoriadne a nachádza sa ako bežné a nenáročná potravina v našej domácnosti,     má veľa pozitívnych účinkov na naše zdravie. Pre svoj typický zápach je málo obľúbená, ale pomôže nám pri pri...

Štítky

Neboli nájdené žiadne štítky.