Planéty nad slnkom

10.05.2017 22:01

 

Božstvo planéty MARS :

 

MARS je červená divoká planéta. Jej prejavy na zemi sú teplo, agresia, divoké a zúrivé zvieratá, bodliaky, trne, železo a hrdza. V duši má vlastnosti bojovníka, v tele núti obiehať krv. Sily marsu vstupujú do tela hrtanom a zodpovedá za reč a sluch. Príslušný orgán je žlčník a k chorobám planéty mars patria bodavé bolesti, horúčky a infekcie. Je  pánom červených kvetov, vládne koreňom a peľu kvetov a ich chuť je pálivá, korenistá, ostrá

 

Božstvo planéty JUPITER :

 

Jupiter do tela vstupuje tretím okom a vyžaruje celým telom. Oblieka kostru do svalov a končí v pečeni. V duši pôsobí spokojnosťou, múdrosťou, bohatstvom a so všetkými zdieľa svoju štedrosť. Je bohom jesene, oberačiek, piva a vína. Jeho farba je žlto-oranžová až po purpur a zvieratá sú medveď a slon. Prináležia mu všetky dozrievajúce plody, jeho strom je dub. Ovplyvňuje choroby pečene a dnu. Patria mu aromatické a sladké rastliny. Jeho sú aj olejnaté rastliny ako olivy, orechy, repka a podobne. Jeho sú aj pomaly rastúce stromy.

 

Božstvo planéty SATURN :

 

Saturn je otec času. Patrí mu koniec zimy. Predstavuje prah záhrobia, nesie semienka nových inkarnácii. Prejav na zemi je zima, sucho, teplo a tieň Predstavuje modrú a šedú farbu. Patria mu horké rastliny ako čakanka a nezábudka, ale aj tmavé borovicové a sivé bukové lesy. Na suchých stepiach ho predstavuje šalvia.  Jeho kovom je olovo. Sila saturna vstupuje do tela cez vlasy, ryhou na zadnej časti hlavy. Vyžaruje do celého tela a vytvára kosti. Zastaví sa v slezine. Saturn predstavuje choroby, schátralosť tela, senilitu, sklerózu, zápchu, onemocnenie kosti, melanchóliu a čudáctvo. Jeho rastlinou je aj kostihoj. Rastliny vysušuje a necháva ich umierať a zároveň im umožňuje tvoriť semená. Jeho rastliny majú horkú chuť s obsahom živice.

Vplyv planét je astrálny a ovplyvňuje minerály, rastliny, zvieratá aj ľudí.